Szigetszentmiklós
Szigetszentmiklós
Szigethalom
Szigethalom
Halásztelek
Halásztelek

2310 Szigetszentmiklós,
Határ út 12-14.

Útvonaltervezés

Keresés
Close this search box.
Akadálymentes elérés

Virágosítás

A kertész számára nincs lehangolóbb látvány, mint egy valaha esztétikus és rendezett kert elburjánzott, lelakott állapotban való találása. Más szemszögből ez kihívást jelent, de egy rendszeresen karbantartott kert sokkal kevesebb időt és anyagi forrást fog követelni. Természetes, hogy nem ugyanarra vágyik mindenki, ez csodálatos lehetőségeket ad egy kertépítő számára. Egy jól kivitelezett, minden igényt kielégítő közterületi zöldfelület hosszú távon szakértelemmel fenntartva tud megfelelő célt szolgálni.

Az ARIES NKft. havonta egy alkalommal a 2021. évi tervekről szakmai egyeztetést tartott 2020-ban annak érdekében, hogy a parkfenntartással kapcsolatos fejlesztések zökkenőmentesen végrehajthatók legyenek. Az egyik legfontosabb téma az új virágkompozíciók kialakítása volt a város több területén. Ezeket az elképzeléseket a Városi Könyvtár előtt, a Csepeli úti körforgalomban és a Bajcsy -Zs. – Gyári úti körforgalomban szerettük volna megvalósítani, illetve a város több parkjában és virágágyásokban is szőnyegágyásokat terveztünk.

Sajnos a Szigetszentmiklós Város Képviselő-testület tagjaival és a kertész kollégákkal megálmodott virágkompozíciók készítése az idei évben nem valósulhat meg a járványhelyzet okozta költségvetés csökkentése miatt.

Azonban a Dolgozók Szigetszentmiklósi Horgászegyesülete felajánlása révén hozzájutottunk egy fából készült csónakhoz, melyet saját költségen felújítottunk, majd május hónapban a Bajcsy-Zs. -Gyári úti körforgalomba helyezünk ki, szemléltetve ezzel a város egyik jellegzetességét – amelyet szintén saját költségen egy színpompás virágkompozícióval ötvözünk.

A felajánlással kapcsolatban ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni a város és a lakosság nevében.

Bízunk benne, hogy a következő évben sikerül megvalósítani a virágosítással kapcsolatos terveinket, elképzeléseinket, hogy Szigetszentmiklós város lakossága egy szép, kulturált környezetben élhesse mindennapjait és gyönyörködhessen a természet szépségeiben.

Egy nagyvárosban fontos feladat a természetes környezet kialakítása, amely nem csak esztétikai, hanem egészségügyi szempont is. A parkok és egyéb zöldfelületek fái, cserjéi, fű- és virágfelületei jótékony hatással vannak közérzetünkre és a városi levegőre.

A további évekre vonatkozóan a virágkompozíciók készítésével, és egyéb észrevételekkel kapcsolatban az ARIES NKft. várja a lakosság ötleteit, elképzeléseit, melyeket fényképekkel is dokumentálva a varosgondozas@arieskft.hu e-mail címre küldhetnek el.

Megszakítás