Szigetszentmiklós
Szigetszentmiklós
Szigethalom
Szigethalom
Halásztelek
Halásztelek

2310 Szigetszentmiklós,
Határ út 12-14.

Útvonaltervezés

Keresés
Close this search box.
Akadálymentes elérés

Városgondozás

Telefonmellék: 128

Cégünk 1998 óta foglalkozik a városi parkok és közterületek rendezésével, jelenleg közel 250 ezer m2-en látjuk el rendszeresen a zöldfelületek gondozását. Ezen kívül feladataink közé tartoznak még egyéb zöldterületi munkák, mint például fakivágás, űrszelvény tisztítás, valamint a közterületen lévő utcabútorok karbantartása, a járdák, buszmegállók tisztántartása, járdaszegélyek seprése, gyommentesítése, közel 500 db hulladékgyűjtő edényzet napi szinten történő ürítése is.

Telefon: 128-as mellék

Út-, telephely-, járda-, útpadka-, térkő seprési feladatokat vállalunk Bucher CityCat 2020 típusú nagy teljesítményű multifunkciós járda- és utcaseprő gépünkkel, melyet képzett személyzet kezel.

A gép 120-180 cm között állítható munkaszélességű, alkalmas járdák, parkolók, telephelyi utak egyszeri ill. rendszeres takarítására, tisztán tartására. A porképződés megakadályozására a kefékhez folyamatosan vizet porlaszt, így biztosítva többek között a megtisztított terület pormentességét is. A kicsi forduló sugarának és kompakt felépítésének köszönthetően a behatárolt területek takarítását rendkívül hatékonyan tudjuk megoldani. A gép a turbina által összetömörített szemetet tartályába gyűjti. A tartály hidraulikus ürítésű, és magasan elhelyezett billenési pontjának köszönhetően közvetlenül utánfutóba, vagy konténerbe is üríthető. Az útseprőgép munkateljesítménye 2km/óra.

Gépi útseprés díja : nettó 37 700 Ft/óra + Áfa (munkanapokon).

Az összegyűjtött úttisztításból származó hulladék lerakási díja: nettó 30 683 Ft/tonna.

Megrendelés esetén teljesítési igazolást állítunk ki az elvégzett munkáról, melyhez csatoljuk a beszállításkor készült mérlegjegyek másolatait.

Részletes információ és megrendelés: +36 30 618 81 02

Telefonmellék: 128, 129

2020. január 01-jétől cégünk végzi Szigetszentmiklós területén a parkfenntartási tevékenységet, az érintett terület nagysága több, mint 140 ezer m2. A zöld területek fenntartásán, a növények ápolásán túl, társaságunk gondoskodik a közterületen lévő játszóterek, sportterek, üzemeltetéséről, az automata öntözőrendszerek karbantartásáról. Az „Aries” Nonprofit Kft. által végzett tevékenységek közül talán a parkfenntartás és parkrekonstrukció a leglátványosabb, mivel az egész éven át tartó, folyamatos munkának köszönhetően a város parkjai egész idény alatt szép, rendezett képet mutatnak. Egy nagyvárosban fontos feladat a természetes környezet kialakítása, amely nem csak esztétikai, hanem egészségügyi szempont is. A parkok és egyéb zöldfelületek fái, cserjéi, fű- és virágfelületei jótékony hatással vannak közérzetünkre és a városi levegőre.

A város közterületein és parkjaiban elvégzett munkáinkat az alábbi fotókkal illusztráljuk:

A továbbiakban is kiváló szakemberekkel és szakszerű munkavégzéssel folytatjuk a zöld felületek fenntartását és kezelését, annak érdekében, hogy Szigetszentmiklós város lakossága egy szép, kulturált környezetben élhesse mindennapjait és gyönyörködhessen a természet szépségeiben.

Az ”ARIES” NKft. által kezelt zöldterületek fenntartásának célja a környezet tisztaságának, rendezettségének és biztonságának megőrzése, valamint a lakosság kényelmének és közösségi életminőségének javítása.

Társaságunk Szigetszentmiklós Város Önkormányzatával kötött keretszerződés alapján végzi a faápolási és fakivágási munkákat Szigetszentmiklós közigazgatási határain belül.


Veszélyes és vezetékekbe nyúló fák gallyazását, ifjítását, esetleges kivágását erre a tevékenységre szakosodott alvállalkozó végzi.

Telefonmellék: 128, 129

Szigetszentmiklós Város Önkormányzat minden évben gondot fordít a város zöldfelületének további bővítésére, illetve a meglévők felújítására. A rekonstrukciós munkák keretén belül évről évre újabb parkok, virággal borított területek épülnek és újulnak meg, melyek változó színpompája, esztétikai kivitelezése egyaránt a városlakóknak és az átutazóknak kellemes érzéssel tölti el. Az elkészült munkák fenntartásáról a későbbiekben, jó gazda módjára gondoskodni kell.

Társaságunk Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának megbízásából, egyedi megrendelések alapján végez egyéb zöld munkákat. (pl. kaszálási, gyomlálási munkák stb…) Ezeken felül Szigetszentmiklós város lakosságának van lehetősége az „ARIES” Nonprofit Kft-től fűnyírási (gépi/kézi erővel), fűkaszálási, gyomlálási, gallyazási, fakivágási munkákat megrendelni. A terület/ek helyszíni felmérését követően árajánlatot készítünk, annak elfogadása esetén végezzük el a feladatokat.

Hogyan lehet kóbor állatokat bejelenteni?

A lakosság az „ARIES” Nonprofit Kft.-nek tud (névvel, címmel és telefonszámmal) bejelentést tenni a közterületen tartózkodó kóbor állatokról a +36 20 512 02 34-es számon. Amennyiben a megadott mobilszám technikai okok miatt nem elérhető, abban az esetben az alábbiakban felsorolt elérhetőségek valamelyikén van lehetőségük Társaságunkat értesíteni.

+36 24 442 927/119 mellék

+36 24 367 166/119 mellék

+36 24 367 016/119 mellék

+36 24 367 376/119 mellék

+36 24 367 476/119 mellék

 

A Megbízott 24 órán belül kimegy a területre és amennyiben chippel ellátott állatról van szó, a rajta tárolt adatok alapján az állat visszakerül a jogos tulajdonosához, akinek az addig felmerült költségeket meg kell téríteni, valamint felhívják figyelmét a felelős állattartásra és a törvény be nem tartásának következményeire.

Amennyiben az állatnak nincs azonosítója, akkor a Megbízó elszállítja a telephelyére. A tulajdonos a telephelyről – az addig felmerült költségek megtérítése után – visszakaphatja az állatot.

A befogott állatokról az alábbi módokon tájékozódhat a lakosság:

 • személyesen: Ebsegély Alapítvány telephelyén 2340 Kiskunlacháza, Bankháza 127. szám
 • telefonon: Komjáti Ferenc +36 70 276 17 64 Hétfőtől-Péntekig 10:00-18:00 között
 • e-mailen: feri.feri01@gmail.com

Az üres ingatlanon, nem közterületen hagyott (elhagyott) állatokkal mit lehet tenni?

A Megbízott csak közterületen tartózkodó, kóbor állatokat foghat be, az üres ingatlanon, magánterületen lévő állatokkal kapcsolatban Szigetszentmiklós Város Polgármesteri Hivatala – Igazgatási Osztályát és/vagy állatvédő szervezetet érdemes értesíteni.

Szigetszentmiklós közterületén 55 helyszínen üzemel automata öntözőrendszer, melyek minden évben március és november közötti időszakban működnek.


Ezen időszak alatt az öntözőrendszerek karbantartása napi szintű feladatot ad munkatársaink számára, sok időt fordítunk a hibák és rongálások által okozott károk helyreállítására. Ha Ön is észlel ilyet, kérjük jelezze az alábbi telefonszámon: +36 24 367 166/128 mellék

ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNYEK / INGATLANOK FELÚJÍTÁSA

Telefonmellék: 108

Ennek a tevékenységnek a keretében az önkormányzati intézmények és ingatlanok rendszeres időközi műszaki állapotfelmérése, pályáztatás előkészítése, lefolytatása és a kivitelezés koordinálása történik.

Az „intézményi – ingatlan felújítások” előkészítési munkák sorozatából áll. A gazdasági bizottsági ülésekre benyújtott anyagok előkészítéséhez műszaki és pénzügyi adatokat szolgáltatunk az Városfejlesztési Projekt osztályának. A Képviselő-testület jóváhagyása után a költségvetésben meghatározott pénzügyi feltételek ismeretében a közbeszerzési eljárás lefolytatása. A nyertes pályázóval a kiírásban ismertetett paraméterekkel kötünk szerződést. Az érintett intézmények vezetőivel egyeztetjük a kivitelezés időpontját, hogy ne legyen fennakadás. A bontási munkák közben felmerülő váratlan szerkezeti megoldások, feltételezettnél rosszabb állag, a felmérés és a kivitelezés között eltelt idő alatt bekövetkezett állapotromlás miatti problémák rugalmas megoldása, az önkormányzat dolgozóival és a kivitelezővel történő egyeztetés szintén a mi feladatunk.

A visszajelzésekből ítélve az intézmények dolgozói teljes mértékben átlátják a koncepciót, amely szerint a felújítási munkák kiválasztásra kerülnek, és örömmel fogadják azok megvalósulását.

Kezelésre átadott ingatlanok felújítása:

Jelenleg 75 db bérlakás, 22 db nem lakás célú helyiséget kezel Társaságunk teljeskörűen. Felújítási, karbantartási munkák felmérését, kivitelezését saját dolgozóink, valamint alvállalkozó igénybevételével végezzük. További feladataink a bérlőkkel való folyamatos kapcsolattartás, számlázás, adminisztrációs ügyek intézése, a tulajdonos önkormányzat felé elszámolások készítése.

Kéktó Szabadidőpark

Szigetszentmiklós kedvelt és igen sokcélú közterülete a Kéktó Szabadidőpark. Rendszeres rendezvények színhelye a Majálistól a Tanévzáró koncerten át a Halászléfőző versenyig. A Kéktó Szabadidőközpont egy korábbi – mesterségesen kiszárított – tó területén helyezkedik el. A kiszáradt tó medre évtizedekig kihasználatlan volt, majd szabadidő-központtá lett alakítva, aszfaltozott kézi-, és kosárlabdapályákkal, szabadtéri színpaddal.

A Kéktó Szabadidőaprk használatára vonatkozó egyéb igényeket az „Aries” Nonprofit Kft. Városgondozási osztályán lehet kezdeményezni. A jelentkezés után az „Aries” Nonprofit Kft. a Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának Ifjúsági-, Sport és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságával egyeztetve hagyja jóvá az igényeket a szabad helyek függvényében.

Az előző években a Kéktó Szabadidőparkban kialakításra került egy sportpark, 16 db kültéri sporteszközzel és a már meglévő futókör felújítása is megtörtént.

A lakosság nagy része boldogan veszi igénybe a 400 méteres, modern rekortán burkolatú futópályát, melynek megvilágításáról, a modern, energiatakarékos LED-es lámpatestekkel felszerelt lámpaoszlopok gondoskodnak.

A Kéktó Szabadidőpark környezetében és a városban élő kisgyermekes családok  kikapcsolódását a 2020-as évben kiépített, modern Csúszdás játszótér  szolgálja változatos játszótéri eszközökkel.

A sportpark kiváló helyszínt biztosít a szabadidő aktív eltöltésére a család minden tagja részére, a rendszeres napi mozgást végzők pedig a modern sporteszközök és a futópálya használatával őrizhetik meg kondíciójukat.


Önkormányzati Üdülő, Ádám Jenő sétány 89.

Az üdülő 3 db 3 ágyas fűthető szobával (1 db egyszemélyes + 1 db emeletes ágy) és 4 db 3 ágyas Alpesi típusú faházzal várja szállóvendégeit. 

A vendégek rendelkezésére áll egy kompletten felszerelt konyha, főzési, mosogatási lehetőséggel, koedukált, fűthető zuhanyzók, wc-k, 2 db stég a Kis-Duna partján.

Az üdülő használatával kapcsolatban az Önkormányzat döntése alapján elsőbbséget élveznek a szigetszentmiklósi civil szervezetek és általános iskolák.

Az üdülő használatára vonatkozó egyéb igényeket az „Aries” Nonprofit Kft. Városgondozási osztályán lehet kezdeményezni. A jelentkezés után az „Aries” Nonprofit Kft. a Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának Ifjúsági-, Sport és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságával egyeztetve hagyja jóvá az igényeket a szabad helyek függvényében.

Az Önkormányzati üdülő kezelése, a gondnoki feladatok ellátása, az itt megtartott rendezvények lebonyolításában való aktív részvétel, az éves tisztasági festések elvégzése, a zavartalan működéshez szükséges feladatok ellátása, az esetleges műszaki problémák elhárítása (dugulás, csőtörés) tartozik a tevékenységi körünkbe. 

Az Önkormányzati Üdülőben a Magyar Zarándokút Egyesület szervezésében zarándokló vendégek részére – áprilistól októberig – szálláshelyet tartunk fenn.

A Szigetszentmiklós, Bajcsy Zs. úti őstermelői piac üzemeltetését a 282/2011. (VI.29.) sz. Önkormányzati Határozat értelmében 2011. augusztus 8-tól az „Aries” Nonprofit Kft. végzi.

ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT

(HÁZIREND)

A 419/2011. (IX.28.) sz. Önkormányzati Határozat és
a vásárokról, a piacokról,
és a bevásárlóközpontokról szóló 55/2009.(III.13.) Korm. rendelet 6.§ (1) bekezdése
 értelmében a Szigetszentmiklós, Bajcsy Zs. út 3528/72. hrsz.-on található
Őstermelői Piac üzemeltetési szabályzatát
az üzemeltető az alábbiak szerint állapítja meg:

 1. A szabályzatban foglaltak betartása a piacon jelen lévő valamennyi természetes és jogi személyre (Eladó és Vevő), illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre kötelező érvénnyel kiterjed.
 2. A piacon csak az üzemeltető által kijelölt helyen, az általa kiadott helyjegy alapján, jelen üzemeletetési szabályzat mellékletében meghatározott nyitvatartási időben szabad árusítani (bérleti szerződéssel rendelkezőknek is helyjegy váltása kötelező). A helyjegy másra nem ruházható át. A helyhasználó az üzemeltető, vagy megbízottja felhívására bérlői, vagy helyhasználói minőségét hitelt érdemlően igazolni köteles.
 3. A bérleti szerződéssel lefoglalt asztalt csak a bérleti szerződés jogosultja, vagy annak alkalmazottja foglalhatja el, azt harmadik személy részére árusítás céljára nem engedheti át.
 4. A bérelt asztalt legkésőbb a piac nyitásáig a bérlőnek el kell foglalni. Az ezt követően érkező bérlő nem tarthat igényt a mások által már elfoglalt bérelt asztalára.
 5. Nyitás után az asztalok kiadása érkezési sorrendben történik.
 6. Ugyanaz az asztal egy nap többször is kiadható, ha azt az előző helyhasználó részben vagy egészben kiürítette. Az új helyhasználó is az általa használt területre a helypénzt köteles megfizetni, azt harmadik személy részére, árusítás céljára át nem engedheti.
 7. Aki a piacon értékesít és nincs érvényes helyjegye (avagy azt az üzemeltető képviselőjének felszólításra nem mutatja fel), azonnal köteles elhagyni a piac területét.
 8. A napi helyhasználatért az elfoglalt terület után az árusítás megkezdésekor a helyjegyet készpénzben kell megfizetni az üzemeletetési szabályzat mellékletében meghatározott díjszabás szerint. Az üzemeltető a helypénz megfizetésekor azzal egyező értékű helyjegyet, vagy nyugtát ad át a helyhasználónak.
 9. A helyhasználók a számukra kijelölt terület, vagy asztal használatára a piac nyitásától a zárásáig tartó időtartamban jogosultak.
 10. A helyhasználó az asztalt csak rendeltetésének megfelelően használhatja. Ennek megszegése esetén, illetve ha az üzemeltető, vagy annak megbízottja felszólítása ellenére tovább folytatja jogellenes tevékenységét, akkor a használati jog megvonásra kerül.
 11. Az árusítóhelyek környékét, a közlekedési utakat, folyosókat áruval, használaton kívüli göngyöleggel és egyéb eszközökkel elfoglalni tilos.
 12. Nagybani (viszonteladók részére történő) árusítás a piac területén nem folytatható.
 13. A piac területére nem értékesítésre szánt élőállatot bevinni szigorúan tilos! (pl.: kutya stb…)
 14. Az árusítóhelyeken csak hatóságilag hitelesített és hibátlan mérőeszköz használható. Az áru mérését úgy kell elvégezni, hogy annak helyességét a vásárló ellenőrizni tudja.
 15. A szakvizsgálatra szoruló árut, amennyiben gazdája annak hatósági vizsgálatát nem tudja igazolni, vizsgálatra be kell mutatni. Élő vágóbaromfi, nyúl és hal, valamint vágott baromfi és jogszabályokban engedélyezett egyéb állati eredetű termék csak az állategészségügyi hatóságnak történt előzetes bemutatása után, annak vizsgálata és engedélye birtokában forgalmazható.
 16. A piac területén gomba árusítása tilos.
 17. A piac területére gépjárművel kizárólag helyhasználati engedéllyel rendelkezőnek, a nyitvatartási idő előtt és után fél órán keresztül engedélyezett behajtani.
 18. A piacon elhelyezett áru megőrzése, kezelése és tárolása a helyhasználó feladata.
 19. Azok, akik zöldség-, gyümölcsfélét, takarmányt árulnak, kötelesek a vizsgálatot végzőnek a vegyszeres növényvédelemről vezetett naplót bemutatni, és vizsgálatra ingyenes terménymintát adni.
 20. Az üzemeltető jogosult a helyhasználót/bérlőt felszólítani az árusítóhely takarítására.
 21. A helyhasználó köteles az árusítás közben, befejezésekor, illetve a piac zárásakor a tevékenysége során keletkezett hulladékot az üzemeltető által biztosított szelektív szemét gyűjtés követelményeinek megfelelően elhelyezni. A piaci szeméttároló edényekben és helyiségben kizárólag a piac területén keletkezett hulladék helyezhető el.
 22. A helyhasználat megszűnésekor a helyhasználó az árusítóhelyet köteles tisztán, kiürítve, az üzemeltető erre vonatkozó kikötése esetén eredeti állapotban helyreállítva, az átvett berendezésekkel és eszközökkel együtt átadni az üzemeltetőnek.
 23. A romlott, romlásnak indult vagy egyéb okokból bűzt terjesztő árut, anyagot a piac területére bevinni, ott tárolni tilos.
 24. A piacon árut iparilag feldolgozni szigorúan tilos.
 25. A piac területén gázpalackot üzemeltetni és használaton kívüli gázpalackot tárolni tilos.
 26. A piaci házirend szabályainak megszegése miatt az üzemeltető jogosult a helyhasználati engedély visszavonására és a szabálysértési eljárás lefolytatása iránti intézkedésre.
 27. A piac elárusító területét gépjárművel parkolásra használni tilos.
 28. A kerékpárt a piac területére bevinni szigorúan tilos, a járművet a telepített kerékpártárolóban kell elhelyezni.
 29. A gépjárműről történő értékesítésre alkalomszerűen, szezonálisan, az üzemeltető által megjelölt helyen van lehetőség.
 30. Az üzemeltető gondoskodik a piac rendjének betartásáról, útjainak, közös használatú helyiségeinek a tisztán tartásáról, a kijelölt közös tároló-helyeken felgyülemlett szemét elszállításáról és a szükséges fertőtlenítésről, valamint a hatósági vizsgálatok elvégzéséhez szükséges helyiség biztosításáról.
 31. Az üzemeltető ellenőrzési kötelezettsége folyamatos teljesítéséről az alkalmazásában álló megbízott útján gondoskodik, aki szükség esetén a szabálysértési feljelentést köteles megtenni.
 32. A piac rendjét, az ott árusított termékeket, valamint a jogszabályokban foglaltak betartását Polgármesteri Hivatal jegyzője által felhatalmazott ügyintézője is jogosult ellenőrizni.
 33. Reklámtevékenység, ügynöki tevékenység, politikai tevékenység a piac egész területén kizárólag az üzemeltető írásbeli hozzájárulásával folytatható.
 34. A dohányzás csak a kijelölt helyen megengedett.
 35. Tilos a piacon szeszes italt fogyasztani, ittas állapotban tartózkodni, vagy olyan viselkedést tanúsítani, mely másokat megbotránkoztat.

Szigetszentmiklós, 2015. február 25.

 

                                                                                       Szarvas Tibor

                                                                                        igazgató

AZ ŐSTERMELŐI PIAC NYITVATARTÁSA

 

március 1 – május 31-ig és november 1 – november 30-ig:

kedd: 7 – 13 óra között

péntek – szombat: 6 – 14 óra között

 június 1 – október 30-ig:

kedd: 7 – 13 óra között

szerda – csütörtök: 8 – 10 óra között

péntek – szombat: 6 – 14 óra között

 december 1 – február 28-ig:

péntek – szombat: 6 – 14 óra között

A hét egyéb napján és ünnepnapokon zárva.

A helyhasználó az árusításra vonatkozó előkészületeket a piacnyitást megelőző fél órával kezdheti meg.

PIACI HASZNÁLATI DÍJAK

93/2023. (IV. 27.) sz. Önkormányzati Határozat

Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

1)  Szigetszentmiklós Város Önkormányzata és az ”ARIES” NKft. között a 2011.09.29-én kelt és 2012.03.22-én módosított, a Bajcsy Zsilinszky úti őstermelői piacra vonatkozó bérleti és üzemeltetési szerződés 1. sz. mellékletének (Üzemeltetési feltételek) 8. pontját az alábbiak szerint módosítja:

„8. Az üzemeltető által szedhető díjak maximális összege:

 1. a) Asztalbérleti díj: 900, – Ft/félév, minden megkezdett félév teljes
  félévnek számít.
 2. b) Napi helypénz:

 

Bérelt asztal:                                      1.000, – Ft/asztal

Alkalmankénti árus:                           1.500, – Ft/asztal

Nem asztalról áruló alk. árus:            400,- Ft/fm

Gépkocsiról áruló alk. árus:               950,- Ft/fm”

2) az 1) pontban hivatkozott bérleti és üzemeltetési szerződés egyéb pontjai változatlanok, a módosítás az asztalbérletre vonatkozóan 2023.07.01-től, a napi helypénzekre vonatkozóan 2023.05.01-től alkalmazandó.

CímLeírásDátumKategóriákLetöltés linkje
3. melléklet a 23/2021. (XII.09.) önkormányzati rendelethez2023/01/26Letöltés
2. melléklet a 23/2021. (XII.09.) önkormányzati rendelethez2023/01/26Letöltés

Gyepmesteri tevékenység:

Elvitetheti-e a lakos a szomszéd kutyáját?

A lakosság közterületen tartózkodó, kóbor ebeket tud bejelenteni (névvel, címmel) az „ARIES” Nonprofit Kft.-nek.

A gyepmester 24 órán belül kimegy a területre és amennyiben a kutyának van azonosítója (chip), a rajta tárolt adatok alapján a kutya visszakerül a jogos tulajdonoshoz, akinek az addig felmerült költségeket meg kell téríteni, valamint felhívják figyelmét a felelős állattartásra és a törvény be nem tartásának következményeire.

Amennyiben az ebnek nincs azonosítója, akkor a gyepmester elszállítja a telephelyére. A tulajdonos a telephelyről – az addig felmerült költségek megtérítése után – visszakaphatja az állatot.

Ha a lakos ismeri a zavaró eb gazdáját, akkor Szigetszentmiklós Város Polgármesteri Hivatala – Igazgatási Osztályán van lehetősége panasz bejelentésére.


Az üres ingatlanon, nem közterületen hagyott (elhagyott) állatokkal mit lehet tenni?

A gyepmester, csak közterületen tartózkodó, kóbor ebet foghat be, ilyen esetben szintén Szigetszentmiklós Város Polgármesteri Hivatala – Igazgatási Osztályát és/vagy állatvédő szervezetet érdemes értesíteni.


Intézmény felújítási munkák:

Mi alapján dől el, ki dönti el, hogy melyik vállalkozás végezhet építőipari munkát egy-egy intézmény felújítási projekt során?

Az építési munkákra minden esetben pályázatot írunk ki (amennyiben eléri az értékhatárt, abban az esetben közbeszerzést). A pályázaton nyertes kivitelezővel kötünk vállalkozási szerződést, az egyes szakági munkák a szerződött kivitelező döntése alapján kerülnek alvállalkozóknak kiadásra.


Milyen időpontokban folynak a kivitelezési munkák?

Az egyes intézmények vezetőivel egyeztetett időpontokban (lehetőleg az adott intézmény a nyári szünetében).


Milyen munkák kerülnek kivitelezésre?

A képviselő testület sorozatos egyeztetés után eldönti a fontossági sorrendet, majd a rendelkezésre álló pénzügyi keret alapján kiválasztásra kerülnek a végleges felújítási munkák. Ez lesz a pályázat alapja, a megfelelő műszaki tartalommal kiegészítve.  


 

Ingatlankezelés:

Az önkormányzati tulajdonú lakásokba a bérlő hogy tud más személyt bejelenteni?

Az 1993. évi LXXVIII. tv. (lakástörvény) valamint a 26/2011. (X.27) sz. Önkormányzati rendelet (lakásrendelet) rögzíti, hogy a bérbeadó írásbeli hozzájárulása nélkül kit fogadhat be a bérlő és kinél kell írásbeli engedély (képviselő – testületi határozat) kérnie:

„(2) Önkormányzati lakásba a bérlő a bérbeadó írásbeli hozzájárulása nélkül is befogadhatja házastársát, gyermekét, befogadott gyermekének a gyermekét, valamint szülőjét.”

„11. A lakásba való befogadás feltételei

17. § (1) A bérlő a lakásba a bérbeadó írásbeli hozzájárulása nélkül fogadhatja be az Ltv. 21.§ (2) bekezdésben meghatározott személyeket.

(2)  Egyéb személyeknek a lakásba való befogadásához a képviselő-testület engedélye szükséges.

(3) Az engedély csak akkor adható meg, ha:

a)  a lakásba befogadni kívánt személyek száma a lakás befogadóképességét  – személyenként 6 m²-t – nem haladja meg, 

b)  a befogadni kívánt személy tudomásul veszi, hogy a lakásbérleti jogviszony megszűnése után sem az adott lakás, sem pedig másik lakás bérbeadására nem tarthat igényt, és 

c)  a befogadni kívánt személy vállalja, hogy a bérleti jogviszony megszűnése után a lakást 15 napon belül ingóságaival együtt elhagyja.”

A fentiek teljesülését követően, az „ARIES” Nonprofit Kft. ügyvezetője, mint a kezelő nevében eljáró szerv aláírja, az okmányirodába beadandó lakcím bejelentési kérelmet.


Ki tarthat igényt önkormányzati tulajdonú lakás bérlésére?

Szintén a 26/2011. (X.27) sz. Önkormányzati rendelet (lakásrendelet) rögzíti a bérbevétel részletes szabályait, a rendelet 3. sz. mellékletét képező dokumentum kitöltésével és Szigetszentmiklós Város Polgármesteri Hivatalában történő leadásával indítható meg az eljárás az alábbi fő feltételek teljesülése esetén:

„5. A bérbevételi kérelem benyújtásának feltételei

6. §  (1) Az önkormányzat tulajdonában lévő bérlakás bérbevételére a város közigazgatási területén lakó, vagy dolgozó személy jogosult az alábbi feltételek együttes fennállása esetén:

a)  nagykorú magyar állampolgár, továbbá Európai Unió jogszerűen, életvitelszerűen Magyarországon tartózkodó és állandó lakóhellyel rendelkező állampolgára bevándorlási engedéllyel rendelkező külföldi, valamint a menekült is jogosult, amennyiben ezen személy megfelel a rendeletben foglalt feltételeknek,

b)  5 éven belül nem volt önkényes lakásfoglaló,

c)  igazolja, hogy sem lakbér, sem közüzemi díj, sem helyi adótartozása nincs, és a bérbeadóval peres eljárás nincs folyamatban,

d)  igazolja a lakás bérbeadásakor fennálló, és e rendeletnek megfelelő jövedelmi és vagyoni körülményekhez igazodó feltételeit.”


Milyen módon lehet önkormányzati lakást bérelni?

Önkormányzati lakás bérlésére vonatkozó igényüket pályázat útján, írásban kell benyújtani, a pályázati kiírásban meghatározottak szerint Szigetszentmiklós Város Polgármesteri Hivatalához.

A 23/2021. (XII.09) sz. Önkormányzati rendelet (lakásrendelet) rögzíti a bérbevétel részletes szabályait és követelményeit.


A bérlők által felhalmozott hátralékkal kapcsolatban van e lehetőség részletfizetésre?

Igen, cégünk biztosít részletfizetési lehetőséget ügyfeleinek, irodánkban teljes körű tájékoztatást kaphatnak a megállapodás feltételeiről.


Ki árulhat az őstermelői piacon és mit?

Elsősorban szigetszentmiklósi őstermelő, zöldség-gyümölcs árusítására vonatkozóan.


Kéktó Szabadidőparkban megrendezésre kerülő Majális rendezvényen kik árusíthatnak és mit?

A majális hagyományait megőrizve klasszikus (sör, virsli, vursli) büfé árusokat fogadunk, köztük édességes, kürtöskalácsos, cukorkás, vattacukros kitelepülőket.


 

Közterület-fenntartás:

Allergén zöldterület a Honfoglalás utca nagy része, ezt miért nem kaszálják le?

A terület nem tartozik az önkormányzattal kötött szerződésünkben rögzített rendszeres kaszálási tevékenységgel érintett közterületek közé.


A Kéktó Szabadidőpark melletti vágányok menti terület fűkaszálása rendszeresen megtörténik, de nem a teljes zöldterületen, vagyis nem a sínekig. Az már nem olyan sok, vágják le ott is.

Szintén ugyanaz az ok, mint az 1. pontban, a kaszálásra kirendelt dolgozóink nem végezhetnek el más munkát, mint amit a megrendelésünk tartalmaz.


Miért nem kaszálják a házak előtti árkokat?

A 19/2003 (X.29.) sz. Önkormányzati rendelet (köztisztasági rendelet) alapján az árkok tisztántartása az ingatlan tulajdonosának a feladata, cégünk csak a szerződésünkben lévő önkormányzati tulajdonú ingatlanok előtt végez kaszálást.

„3. §. (1) A közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek tisztántartása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása – az ingatlan előtti szakaszra terjedően – az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának kötelessége.”


 

Megszakítás