Szigetszentmiklós
Szigetszentmiklós
Szigethalom
Szigethalom
Halásztelek
Halásztelek

2310 Szigetszentmiklós,
Határ út 12-14.

Útvonaltervezés

Keresés
Close this search box.
Akadálymentes elérés

Tájékoztató a zöldhulladék gyűjtő zsákok használatáról

Tisztelt Ügyfeleink!

A társaságunk által forgalmazott zöldhulladék gyűjtő zsák kukoricakeményítő alapú megújuló forrásból származó, ún. PLA zsák, amely komposztálható, biológiai lebomlással hasznosítható csomagolás. Ez az anyag a komposztálás technológiai folyamata során 100 %-ban lebomlik, melynek során talajban élő mikroorganizmusok a hő és nedvesség hatására azt humusszá, vízzé és szén-dioxiddá bontják, jelentősen elősegítve ezzel a környezetünk védelmét.

Annak érdekében, hogy ügyfeleinket ne terhelje indokolatlan többletmunka, az alábbiakban osztjuk meg a gyártó által megadott információkat a zsákok felhasználására vonatkozóan:

„A zsákokat használat előtt száraz napfénytől, és hőtől védett helyen kell tárolni. A tárolási előírások betartása mellett a termékben 12 hónapon belül minőségi romlás nem következhet be. Felhasználás után, a hulladékgyűjtő zsák 3 héten keresztül nem mutat minőségi romlást. A zsákok élettartamát növeli, ha felhasználás után is törekszünk az előbb leírt tárolási javaslatok betartására. A zsákok maximális terhelhetősége 10-15kg.”

A zsákok helyes használata odafigyelést igényel, hiszen, ha a vizes füvet belerakja kedves ügyfelünk, akkor a kukoricakeményítő (bár a gyártó 3 hetet ír) pár nap alatt bomlásnak indul. Éppen ezért javasoljuk, hogy az elszállításra szánt zöldhulladékot a szállítás előtt egy-két nappal helyezzék csak bele a zöldhulladék gyűjtő zsákokba. Ezt megelőzően célszerű azt egy egyéb, nem lebomló zsákban, vagy az ingatlanjuk egy félreeső szegletében tárolni.

Ügyfeleink túlnyomó többsége a társaságunktól kapott, valamint az internetről beszerezhető információk alapján már a most leírtaknak megfelelően kezeli a zöldhulladékot, hozzájárulva ezzel munkánk sikeréhez, valamint környezetünk védelméhez, mely közös érdekünk.

 

Segítő közreműködésüket előre is köszönjük.      

 

                                                                                                    ”ARIES” Nonprofit Kft.

                                                                                               Környezetgazdálkodási Egység

Megszakítás