Szigetszentmiklós
Szigetszentmiklós
Szigethalom
Szigethalom
Halásztelek
Halásztelek

2310 Szigetszentmiklós,
Határ út 12-14.

Útvonaltervezés

Keresés
Close this search box.
Akadálymentes elérés

Tájékoztatás a Társaságunk által begyűjtött hulladékok kezeléséről

Az ARIES Nonprofit Kft. a vegyes háztartási hulladék mellett, szelektív hulladékot (műanyag, fém, papír és üveg), lomtalanítási hulladékot, biológiailag lebomló zöld hulladékot, építési-bontási hulladékot, elektronikai hulladékot valamint elhasználódott személygépjárművek autógumiját gyűjti szolgáltatási területén vagy veszi át azokat központi telephelyén.

Társaságunkat örömmel tölti el az a tény, hogy a Pest Megyei régióban az egyetlen olyan hulladékgazdálkodási tevékenységet végző szolgáltató, mely a begyűjtött és átvett hulladékok 100 %-át hasznosításra adja át partnerei részére.

A begyűjtött háztartási hulladék és lomtalanítási hulladék (2018. évben 22 018 880 kg) ökológiai hasznosításra kerül, míg az építési-bontási hulladékot (2018. évben 439 790 kg), törést, darálást követően útépítési töltőanyagként, építmények ágyazati anyagaként és rekultivációhoz alkalmazzák.

A házhoz menő és a telephelyünkre beszállított biológiailag lebomló zöld hulladék (2018. évben 1 412 580 kg) komposztálásra kerül.

A háztól begyűjtött, valamint a szelektív átvételi helyen lerakott szelektív haszonanyagok előbb társaságunk telephelyén található átmeneti tároló csarnokába kerülnek ürítésre, azt követően hasznosítói feladatokra, hatósági engedéllyel rendelkező partnereinkhez szállítjuk, ahol megtörténik azok frakciókra való szétválogatása és a haszonanyagok anyagában történő hasznosítása. 2018. évben 911 600 kg szelektív csomagoló anyagot gyűjtött be társaságunk partnereitől.

Az elektronikai hulladék (2018. évben 16 970 kg) átvételére szerződött partnerünk az átvett berendezéseket szétszereli és fém valamint műanyag haszonanyagokra bontva értékesíti tovább.

A telephelyünkön leadott gumiabroncsokat (2018. évben 16 570 kg) a hasznosító üzem darálja és az abroncs összetevő elemeit (gumi, textil és acél) külön-külön értékesíti, illetve saját pirolízis üzemébe kerül, ahol a folyamat során különböző, más iparágak által hasznosítható anyagokra kerül szétbontásra a gumiabroncs törmelék.

A fent leírtak alapján kijelenthetjük, hogy a begyűjtést és az átvett hulladékok kezelését az Önkormányzatok által elfogadott hatályos helyi rendeletekben foglalt műszaki tartalom alapján végezzük, környezetünk védelme és fenntarthatósága érdekében, melyhez továbbra is kérjük ügyfeleink együttműködését, hiszen a cél csak közösen valósítható meg.

 

ARIES NKft.

Környezetgazdálkodási egység

Megszakítás