Szigetszentmiklós
Szigetszentmiklós
Szigethalom
Szigethalom
Halásztelek
Halásztelek

2310 Szigetszentmiklós,
Határ út 12-14.

Útvonaltervezés

Keresés
Close this search box.
Akadálymentes elérés

Tájékoztatás a Határ úti szelektív gyűjtősziget megfelelő használatához

Tisztelt Ügyfeleink!

2018. év folyamán, Önkormányzati kezdeményezésre társaságunk megszüntette a szigetszentmiklósi szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, az illegális hulladék elhelyezések és a nem előírásnak megfelelő alkalmazások megnövekedése okán.

A gyűjtőszigetek kiváltására Szigetszentmiklós Város Önkormányzata és az ”ARIES” Nonprofit Kft. közösen együttműködve kialakította a Határ úti, őrzött, és folyamatos megfigyelés alatt álló szelektív átvételi helyet, melyen az alábbi haszonanyagok helyezhetőek el:

  • PET, HDPE műanyagok és alumínium italos dobozok, valamint alumínium konzervdobozok és azok fedelei,
  • fehér és színes üveg,
  • vegyes papír (karton dobozok, újságpapírok, magazinok, stb.)

Amennyiben az összegyűjtött szelektív anyagok helyes elhelyezésével kapcsolatban kérdése merülne fel, úgy munkatársaink, Társaságunk portáján állnak szíves rendelkezésükre.

A szelektív haszonanyag átvételi hely alkalmazásánál kérjük, az alábbi előírásokat szíveskedjenek betartani:

  • A szelektíven gyűjtött haszonanyagokat kizárólag ömlesztett formában helyezzék el a konténerekben.
  • Abban az esetben, ha személygépjárművel érkezett, úgy a szelektív átvételi hely alkalmazásának ideje alatt kérjük ügyeljen arra, hogy a Határ úti és a parkoló irányába haladó forgalmat ne akadályozza.
  • Amennyiben nagy (1 m–t vagy azt meghaladó) mennyiségű szelektív hulladékot szándékozik elhelyezni, úgy kérjük a szelektív átvételi hely helyett, a társaságunk telephelyén üzemelő átrakóállomást vegye igénybe, ahol szintén díjmentesen van lehetőség a nagyobb mennyiségű szelektív hulladék leadására.

A szelektív átvételi hely a hét minden napján, reggel 6 órától 22 óráig fogadja ügyfeleinket.

Amennyiben Társaságunk, a gyűjtőkonténerek ürítése során a fent felsorolt szelektív haszonanyagoktól való eltérést (illegális hulladék elhelyezést) tapasztalt, akkor a 0-24 órában üzemelő kamera felvételein keresztül kivizsgálja az esetet és annak bizonyító erejű képei alapján hatósági eljárást kezdeményez az elkövető/elkövetők ellen.

Megszakítás