Szigetszentmiklós
Szigetszentmiklós
Szigethalom
Szigethalom
Halásztelek
Halásztelek

2310 Szigetszentmiklós,
Határ út 12-14.

Útvonaltervezés

Keresés
Close this search box.
Akadálymentes elérés

Szigethalom és Halásztelek településen változik a zöldhulladék elszállítása

Tisztelt Ügyfeleink!

A koronavírus terjedésének megakadályozása céljából Szigethalmon és Halásztelken (havonkénti) március 1-jétől – november 30-ig minden hónap utolsó pénteki munkanapján történő lakossági zöldhulladék átvételét szüneteltettük.

Ügyfeleink részéről érkezett megkereséseket figyelembe véve, gondosan mérlegelve a várható kockázatot, társaságunk vezetősége úgy döntött, hogy

2020. június 26-tól a korlátozást felfüggeszti.

A fenti időponttól kezdve Szigethalmon új helyszínen, a Rákóczi u. 147. sz. alatt található Egyesített Népjóléti Intézmény – egykori laktanya – előtt található parkolóban, míg Halásztelken a Sportpályánál 14.30-17.30 óra között a kihelyezett konténerekben, vagy hulladékgyűjtő célgépekben ismételten lehetőség nyílik a zöldhulladék díjmentes leadására.

A Dél-Pest Megyei Régióban a közszolgáltató ÉTH NKft.-vel szerződésben álló komposztáló üzemek Társaságunktól nem veszik át a zsákban gyűjtött zöldhulladékot csak és kizárólag abban az esetben, ha az biológiailag lebomló zsákban került elhelyezésre.

Fentiek, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet előírását figyelembe véve módosultak a helyi önkormányzati rendeletek.

A rendeletek értelmében Szigethalmon 2020. június 1-től, míg Halásztelken 2020. június 11-től a zöldhulladékot biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni.

A zsákolható zöldhulladék elszállítása kizárólag az „ARIES” NKft. ügyfélszolgálatán és a cégünkkel szerződésben álló üzletekben forgalmazott biológiailag lebomló, átlátszó, zöld színű Aries felirattal rendelkező, 110 liter űrtartalmú biohulladék gyűjtő zsák alkalmazásával történik. Továbbá az ágakat, gallyakat egy méteres darabokban kötegelve kérjük kihelyezni.

A jogszabályi változás miatt bevezetett új, biológiailag lebomló zsákok anyaga más, környezetkímélőbb mint a „hagyományos” zsákoké, ezért kérjük:

  • ne terhelje túl, mert könnyebben elszakadhat, a nagyobb gallyakat ne a zsákba tegye, hanem kötegelve a zsákok mellé
  • ne vásároljon indokolatlanul nagy mennyiségben a zsákokból, hogy ne következzen be idő előtt (a lebomló tulajdonság miatti) minőségromlás. A biológiailag lebomló zsákokban két hónapig lehet tárolni a zöld hulladékot.

Biológiailag lebomló zöldhulladékos zsákot 180.- Ft/db áron Társaságunk központi ügyfélszolgálatán az alábbi ügyfélfogadási időben tudja megvásárolni.

Ügyfélszolgálat:                      ARIES Nonprofit Kft.

2310 Szigetszentmiklós, Határ u. 12-14. sz.

Tel.: 06-24-367-166/136, 131, 151 mellék

 

Ügyfélfogadás:                        Hétfő:                        07.00 – 19.00 óráig

Kedd – Szerda:           07.00 – 18.00 óráig

Csütörtök:                  ügyfélfogadás szünetel

Péntek:                       07.00 – 18.00 óráig

 

A biológiailag lebomló zsákokat forgalmazó üzletek elérhetőségéről az alábbiakban nyújtunk tájékoztatást:

 

Szigethalom:

  • Regényi Tiborné e.v.               2315 Szigethalom, Szabadkai u. 175. Szép ABC
  • Topezocorp Bt.                        2315 Szigethalom, Szabadkai u. 237. Tükör ABC
  • Vasi Market 21 Kft.                 2315 Szigethalom, Erdő u. 6.

 

Halásztelek:

  • Deluxe Market Kft. (Georgi Diszkont)         2314 Halásztelek, Kossuth L. u. 1.

 

Közreműködését előre is köszönjük.   

”ARIES” Nonprofit Kft.

Környezetgazdálkodási Egység

Megszakítás