Szigetszentmiklós
Szigetszentmiklós
Szigethalom
Szigethalom
Halásztelek
Halásztelek

2310 Szigetszentmiklós,
Határ út 12-14.

Útvonaltervezés

Keresés
Close this search box.
Akadálymentes elérés

„Napraforgó” I. SZ. Óvoda- Hulladékgazdálkodásért díj 2014 – Kulturális kategória

Az OHÜ Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. a hazai hulladékgazdálkodás új rendszerének kialakítását és hosszú távú céljainak megvalósítását szolgáló szervezeti, közösségi, egyéni tevékenységek, teljesítmények, innovációk elismerésére Hulladékgazdálkodásért Díjat alapított.

A Díj adományozásának célja, hogy elismerje, egyben felhívja a figyelmet a hulladékképződés megelőzésének, a hulladékok újrahasznosításának legjobb gyakorlataira, az ennek érdekében folyó hazai kutatási, fejlesztési, szervezési, műszaki eredményekre.

A Díj adományozására javaslatot lehetett tenni a honlapjukon lévő, adott kategóriára vonatkozó űrlap kitöltésével. Társaságunk a szigetszentmiklósi „Napraforgó” I. sz. Óvodát javasolta kulturális kategóriában a környezetvédelem érdekében tett oktatási tevékenységének elismeréséért.

A „Napraforgó” Óvodában tervezetten és szervezetten nevelik a gyermekeket és a családokat a környezettudatos életvitelre. Szelektív hulladékgyűjtő szigetet működtetnek, papírgyűjtést szerveznek, és különböző programokkal hívják fel a gyermekek és szüleik figyelmét a környezetük tisztaságának fontosságára.

Ennek a nevelési programnak a keretében gyermekcsoportjaikkal gyakorta ellátogatnak telephelyünkre minden évben. Itt tájékoztatást nyújtunk a működésünkről a gyerekeknek, bemutatjuk a hulladék szétválogatását, bálázását, tárolását. A különböző munkafolyamatokat a helyszínen megtekinthetik a gyerekek, megismerkedhetnek a szemét összetömörítésével, mérésével, kezelésével.

Reméljük, hogy a díj elnyerésének lehetősége a települések egyéb oktatási intézményei elé is célkitűzéssel szolgál. Cégünk a nemes cél érdekében továbbra is szívesen fogadja azon iskolai, óvodai csoportokat, akik előzetes bejelentkezést követően telephely látogatási programunkon részt kívánnak venni.

Megszakítás