Szigetszentmiklós
Szigetszentmiklós
Szigethalom
Szigethalom
Halásztelek
Halásztelek

2310 Szigetszentmiklós,
Határ út 12-14.

Útvonaltervezés

Keresés
Close this search box.
Akadálymentes elérés

Karácsonyfa az Ádám Jenő Általános Iskolában

Beköszöntött a tél, eljött december és városszerte elkezdődött az adventi készülődés. Az iskolákban szokás ilyenkor karácsonyfát állítani és nincs ez másként az Ádám Jenő Általános Iskolában sem. Egyrészt, a gyermekeink is ráhangolódhatnak a szeretet ünnepére, hiszen ki ne várná közülük a téli szünetet és magát az ünnepet, másrészt, ilyenkor hagyományosan sok rendezvény helyszíne az iskola és a sportcsarnok. Bár ez az év rendhagyó lett és a rendezvények elmaradnak, a karácsonyfa hiányát mindenki megérezte volna. Ezért is okozott kisebb sokkot, amikor a Városi Könyvtár elé és az Ádám Jenő Iskolába szánt két fa közül az egyik kettétört.

A helyzet megoldásért kiáltott és hamar híre ment a szülők között is, hogy az iskola fa nélkül maradhat. A közösség összetartó ereje nyilvánul meg abban, ahogyan egy problémát megold. Ebben a konkrét esetben azonnal érkezett is a felajánlás egy szülő részéről: van egy szép, 6 méteres fa, amelyet felajánlanak az iskolának. A saját kertjükben van, viszont egy ekkora fa kivágása, elszállítása, az iskolában történő felállítása több embert és szakértelmet igényel. Mi is hallottuk a történetet és azonnal arra gondoltunk, hogy ez a feladat a mi cégünkre van szabva. Mikor igazgató úrnak előadtuk a tervünket, azonnal támogatásáról biztosított bennünket, így hozzáláttunk a fa kivágásának, elszállításának és felállításának megszervezéséhez. December első napján reggel, a városgondozási egység szakemberei felvonultak a Hétvezér utcai házhoz, ahol rövid megbeszélés után megkezdődött a fa kivágása, később pedig az autóra emelése. A méretes fa lelógott az autónk platójáról, ezért lépésben haladtunk vele úticélunk felé. Az elővigyázatosság nem ártott, a fa épségben érkezett meg az iskolához. A gondnokok és takarítók már vártak minket, hogy ők is kivehessék részüket a munkából. További fél óra múlva, mikor az első óráról kicsöngettek és a sok diák megjelent az aulában, már egy talpba állított karácsonyfát találtak és hol tátott szájjal ámuló, hol mosolygó vagy éppen izgatott arcokat láthattunk magunk körül. Ezek azok a pillanatok, amikor rájövünk arra, hogy milyen jó adni, mert tanúi voltunk annak a sok örömnek és boldogságnak, amit gyermekkorunkban mindannyian átélhettünk egy szép karácsonyfa láttán.

Köszönjük a felajánló szülőnek a csodálatos fát, ami eddig kertjüket díszítette, erre a hónapra pedig az iskola ékköve lehet. Köszönjük az iskola dolgozóinak a szakszerű közreműködésüket és köszönjük, hogy részt vehettünk a feladatban, hogy ennek a közösségnek a tevékeny tagjai lehetünk. Rajtunk nem múlik, mi továbbra is itt leszünk.

 

Tiba Gábor

ARIES Nonprofit Kft.

Megszakítás