Szigetszentmiklós
Szigetszentmiklós
Szigethalom
Szigethalom
Halásztelek
Halásztelek

2310 Szigetszentmiklós,
Határ út 12-14.

Útvonaltervezés

Keresés
Close this search box.
Akadálymentes elérés

Illegális hulladéklerakás megelőzése

Cégünk Szigetszentmiklós Város Önkormányzatával együttműködve az illegális hulladéklerakások megszüntetésén és megelőzésén folyamatosan dolgozik.

Közterület felügyelőkkel, mezőőrökkel és polgárőrökkel közösen ellenőrizzük városunk területén az illegális hulladéklerakások helyszíneit.

Az ellenőrzés során az illegális hulladékot elhelyező személyek ellen az önkormányzati kollégák büntetőeljárást kezdeményeznek.

Kérjük a lakók együttműködését abban, hogy ha látják az illegális hulladéklerakókat, akkor jelezzék felénk ezen a zöldszámon, mely ingyenesen hívható: 06-80-966-006

Egyre növekvő problémát jelent a szelektív gyűjtőszigetekre lerakott kommunális hulladék, melynek illegális elhelyezése szabálysértési eljárást von maga után. Szigetszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő- Testületének 19/2003. (X.29.) a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről szóló Önkormányzati Rendelete alapján az egységes szabálysértésről szóló 218/1999. (XII. 28) Korm. Rendelet 7§ (2) bekezdése alapján 100.000,- Ft azaz százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Illegális hulladék elhelyezésével kapcsolatos bejelentéseket cégünk továbbítja az Önkormányzat részére, ahol a terület ellenőrzését követően megrendelik a jogellenesen elhelyezett hulladék elszállítását. A továbbiakban társaságunk sürgősséggel kármentesíti ezeket a helyszíneket.

Bízunk benne, hogy a hulladékot lerakó személyekre vonatkozóan a bejelentő olyan információval is szolgál, mely nyomra vezeti a területi ellenőröket a további intézkedés és szankcionálás elindítása érdekében.

Védjük együtt környezetünket!

Megszakítás