Szigetszentmiklós
Szigetszentmiklós
Szigethalom
Szigethalom
Halásztelek
Halásztelek

2310 Szigetszentmiklós,
Határ út 12-14.

Útvonaltervezés

Keresés
Close this search box.
Akadálymentes elérés

Elektromos hulladékgyűjtési akció Szigethalom, Halásztelek

A ROLFIM Kft., az ARIES NKft., valamint  Szigethalom Önkormányzatának és Halásztelek Önkormányzatának szervezésében elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez, amely során INGYEN leadhatja összegyűlt e-hulladékát.

Az e-hulladékgyűjtés ideje 

Szigethalom:

2021. június 12., (szombat), 08:00-12:00-ig

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: 2315 Szigethalom, Szabadkai utca 64., Szent István Általános Iskolával szembeni bolt mögötti murvás parkoló

 

Halásztelek: 

2021. június 19., (szombat), 08:00-12:00-ig

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: 2314 Halásztelek, Németh Ferenc Sportcentrum (Sportpálya)

 

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?

Gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel – azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az elektronikai hulladékok a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.

A cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

Védjük együtt környezetünket! Kérjük, vegyen részt felhívásunkban!

Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések a teljesség igénye nélkül „minden, ami valaha árammal, elemmel akkumulátorral működött”

 

kivétel a képcsöves berendezések (régi tv, monitor)

A ROLFIM Kft. továbbá lehetőséget biztosít, hogy egész évben a 2310 Szigetszentmiklós-Gyártelep ÁTI-Sziget Ipari Park alatti telephelyén használt, illetve hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezéseket térítésmentesen átveszi H-P-ig, 8-13 óra között. Elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni szintén a 06-1/269-0234-es telefonszámon lehet!

Továbbá az elektromos hulladék az ARIES NKft. telephelyén (2310 Szigetszentmiklós, Határ út 12-14.) üzemelő átrakó-állomáson, nyitvatartási időben (H-K-Sz-P 7:00-17:00) díjmentesen (szerkezetileg ép állapotban) leadható.

 

Együttműködésüket előre is köszönjük,

ROLFIM Kft.

ARIES NKft.

SZIGETHALOM ÖNKORMÁNYZAT

HALÁSZTELEK ÖNKORMÁNYZAT

Megszakítás