Főoldal » Távhőszolgáltatás » Számlainformációk

Számlainformációk

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket,

hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 50/2011(IX.30.). számú NFM rendelete alapján

2014. november 1-től a távhő szolgáltatás díjai az alábbiak szerint módosultak:

A lakossági hődíj

3014 Ft/GJ összegről 2914 Ft/GJ összegre,

 a távhőszolgáltatás alapdíja a korábbi:

410,2 Ft/lm3/év összegről 396,647 Ft/lm3/év összegre 

módosult.

 

Ezúton tájékoztatjuk nem-lakossági fogyasztóinkat, hogy a hődíj összege továbbra is

3847 Ft/GJ .

 

Az elmúlt időszak hődíj és alapdíj változásai

A fenti árak nettó összegben értendőek, és az 5%-os ÁFA-t nem tartalmazzák.A számlával illetve a számlázással kapcsolatos szakkifejezések magyarázata:

Letölthető dokumentumokHőközponti mérés esetén a hőszolgáltatási díjtételek az alábbiak:

(Szent Miklós u. 3.,6.,8.,10.,12/2., sz. épületekre vonatkozóan) 

Alapdíj:
A távhőszolgáltató hőenergia nélküli, az árhatóság által jóváhagyott, üzemvitelre fordított kiadásait fedező díj. A tulajdoni hányad légtérfogata után az éves díj 12-ed részre tárgyhónapban kerül kiszámlázásra. 

Hődíj: 
A távhőszolgáltató által vásárolt tüzelőanyag költségeit fedező díj. A felhasználói helyet ellátó hőközpontban mért tárgyhavi hőfelhasználás a tárgyhót követően kerül felosztva kiszámlázásra az alábbiak szerint: 

 • Fűtési hődíj: 
  A hőközpontban mért, a víz felmelegítési hőmennyiséggel csökkentett hőfelhasználás a tulajdoni hányad arányának megfelelő fűtött légköbméter szerinti arányos része a hődíj egységárával számolva. 
   
 • Meleg víz hődíj: 

  Fűtési idényen kívül:
  A lakásokban a meleg víz mennyiségmérőkön mért felhasználás arányában kerül felosztásra a hőközpontban mért, a társasház által elfogyasztott hőmennyiség, a hődíj egységárával szorozva. 

  Fűtési idényben: 
  Az 1 m³ víz felmelegítéséhez szükséges hőmennyiség a fűtési idényt megelőző nyári időszak épületenként mért átlagával kerül elszámolásra.

Adatbejelentés hiánya, meleg víz mérő meghibásodása, valamint mérővel fel nem szerelt lakások fogyasztói részére a szolgáltató jogosult:

 1 szobás lakás esetén  4 m³/hó
 2 illetve 2,5 szobás lakás esetén  8 m³/hóHőközponti mérés esetén a hőszolgáltatási díjtételek az alábbiak:
(a Szent Miklós u. 14, a Bajcsy Zs. u.43. számú társasházak esetében)

Alapdíj: 
A távhőszolgáltató hőenergia nélküli, az árhatóság által jóváhagyott, üzemvitelre fordított kiadásait fedező díj. A tulajdoni hányad légtérfogata után az éves díj 12-ed részre tárgyhónapban kerül kiszámlázásra. 

Hődíj: 
A távhőszolgáltató által vásárolt tüzelőanyag költségeit fedező díj. A felhasználói helyet ellátó hőközpontban mért tárgyhavi hőfelhasználás a tárgyhót követően kerül felosztva kiszámlázásra az alábbiak szerint:

 • Fűtési hődíj: A hőközpontban mért hőfelhasználás a tulajdoni hányad arányának megfelelő fűtött légköbméter szerinti arányos része a hődíj egységárával számolva.
 • Meleg víz hődíj: A lakásokban a meleg víz mennyiségmérőkön mért felhasználás arányában kerül felosztásra a hőközpontban mért, a társasház által elfogyasztott hőmennyiség, a hődíj egységárával szorozva.

Adatbejelentés hiánya, meleg víz mérő meghibásodása, valamint mérővel fel nem szerelt lakások fogyasztói részére a szolgáltató jogosult:

 1 szobás lakás esetén  4 m³/hó
 2 illetve 2,5 szobás lakás esetén  8 m³/hó


Költségmegosztó hőmennyiségmérővel és impulzust adó meleg víz mennyiségmérővel rendelkező felhasználók részére a hőszolgáltatás díjtételei az alábbiak:
(Szent Miklós u. 4.,5.,7.,9.,10/2.,12.,16.,18., a Jókai u. 33., valamint a Losonczi u. 8/A szám alatt lévő lakópark valamennyi épületében)

Alapdíj: 
A távhőszolgáltató hőenergia nélküli, az árhatóság által jóváhagyott, üzemvitelre fordított kiadásait fedező díj. A tulajdoni hányad légtérfogata után az éves díj 12-ed részre tárgyhóban kerül kiszámlázásra. 
Hődíj: 
A távhőszolgáltató által vásárolt tüzelőanyag költségeit fedező díj. A hőközpontban mért két leolvasás közötti időszak hőfelhasználása kerül felosztásra. 

 • Fűtési hődíj: az egy lakásra (tulajdonra jutó fűtési hődíj két részből tevődik össze:
 1. a fogyasztó tulajdonában lévő és általa üzemeltetett fűtési költségmegosztó hőmennyiségmérő állása szerinti fogyasztás.
 2. az adott lakásra (tulajdonra) jutó különbözeti hődíj.

Kiszámítása

A felhasználási helyet ellátó hőközpontban a fűtési célra elfogyasztott hiteles hőmennyiségmérőn mért hőmennyiség és az épületben lévő összes költségmegosztó hőmennyiségmérőn mért hőmennyiség különbsége osztandó a lakásokra (tulajdonokra). A felosztás a költségmegosztó hőmennyiségmérővel rendelkező tulajdoni hányad alapján történik. A tulajdoni hányadot ebben az esetben a tulajdon légköbmétere testesíti meg. 

 • Meleg víz hődíj: Elszámoltatása havonta történik.

  Kiszámítása: 
  A felhasználási helyet ellátó hőközpontban a használati meleg víz készítés céljára felhasznált hitelesített meleg víz hőmennyiségmérőn mért havi hőfelhasználás felosztása a költségosztó impulzust adó fogyasztói vízórákon mért, tárgyidőszakban elfogyasztott vízmennyiségek arányában történik.
Lap tetejére
Főoldal
Váltás az akadálymentes verzióra
Kapcsolatfelvétel
Üzemeltető: AMS Reklám