Főoldal » Távhőszolgáltatás » GYIK - Gyakran Ismételt kérdések

GYIK - Gyakran Ismételt kérdések

A melegvizet az Aries-től kapom?

Nem. Cégünk csak a víz felmelegítését végzi. Magát a vizet a vízközmű hálózatból nyerjük, aminek ellenértékét a vízközmű szolgáltatónak fizeti.


Barna, koszos víz folyik a csapból! Ennek elhárítása nem az Aries dolga?

Cégünk csak a víz felmelegítését végzi. Magát a vizet a társasház a vízközmű hálózatból nyeri. A víz felmelegítése zárt rendszerben történik, emiatt annak minőségi paramétereire (a melegvíz hőmérsékletén kívül) nem is lehet ráhatásunk.


Meghibásodott vagy pontatlan a lakásban esetleg lépcsőházban található költségosztó vízórám / hőmennyiségmérőm. Az Aries-nek szolgáltat adatot, miért nem cseréli le?

A társasházban található összes mérő (a hőközpontban található hőmennyiségmérőkön kívül) a lakók tulajdona. Azok javíttatásáról, cseréjéről, ellenőrzéséről a lakóközösség törvényileg köteles gondoskodni.

A költségosztó mérők adatait, a lakóközösség kérésének megfelelően a szolgáltató csak akkor köteles befogadni, ha azok felülvizsgálata évente legalább egyszer bizonyítottan megtörténik.


Ha a lakásomban vagy a folyosón található hőmennyiségmérő / melegvízmérő nem működik, a többi lakót károsítom meg? Hogy van ez?

Cégünk hőenergiát szolgáltat. Az elszámolás alapja a társasház hőközpontjában található hiteles hőmennyiségmérő. Ez egyben az átadás átvételi pont is.

A hőközpontban átadott hő ellenértékét cégünk, kérésükre, a lakók között felosztja. A felosztás az Önök költségosztó hőmennyiségmérője, melegvíz esetén melegvízórája által szolgáltatott adatokon alapszik.

Emiatt ha a társasház lakásköltség-osztó mérői közül valamelyik nem mér, az arra a lakásra jutó költség a többi lakó között oszlik szét.


Nem vagy hibásan működik a vízórám / hőmennyiségmérőm. Ennek ellenére nem fogom lecserélni. Mi fog történni?

A költségosztó mérők adatait, a lakóközösség kérésének megfelelően a szolgáltató csak akkor köteles befogadni, ha azok felülvizsgálata évente legalább egyszer bizonyítottan megtörténik.

A költségosztó mérők hibájából adódó, lakók között tévesen felosztott fűtés illetve melegvíz díjak esetén a szolgáltató nem köteles elfogadni a hibás adatokat. Ebben az esetben a lakók tényleges felhasználását nélkülöző módon, tulajdoni hányad alapján történik majd a költségek felosztása.

Lap tetejére
Főoldal
Váltás az akadálymentes verzióra
Kapcsolatfelvétel
Üzemeltető: AMS Reklám