Főoldal »

Elektronikai hulladékgyűjtés

Az ARIES Nonprofit Kft, a ROLFIM Szövetkezet és Szigetszentmiklós Város Önkormányzata szervezésében elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtési lehetőség biztosítása során ingyen leadhatja összegyűlt e-hulladékát.

Az e-hulladékgyűjtés ideje: 2017. május 27. (szombat) 08:00-13:00-ig

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye:

  • Szigetszentmiklós, Rév sor – Játszótér előtti terület,
  • Szigetszentmiklós, József Attila Általános Iskola (Radnóti u. felöli oldala)

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?

Gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy Szigetszentmiklóson szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel - azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Sajnos az e-hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.

Cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

Védjük együtt környezetünket! Kérjük, vegyen részt felhívásunkban!

Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések a teljesség igénye nélkül „minden ami valaha árammal, elemmel akkumulátorral működött”

Azok számára, akik, nem tudják megoldani az e-hulladék elszállítását, de szeretnének megszabadulni nagyméretű, nagytömegű e- hulladékuktól, térítésmentesen igénybe vehető a „Házhoz megyünk érte akció” szolgáltatása. Ennek keretében a szervezők vállalják az összekészített eszközök elszállítását Szigetszentmiklós területén, amennyiben legalább 100 kg e-hulladék gyűlt össze. Ez a mennyiség kb. 3-4 db nagyméretű műszaki tárgy (pl.: hűtő, mosógép, tv).

Az elszállítandó eszközöket kérjük, ne helyezzék ki őrizetlenül az ingatlanukon kívülre, így elkerülhető a berendezések fosztogatása, illetve a környezet szennyezése!

Ugyanígy várjuk az intézmények (iskolák, szociális, egészségügyi, oktatási és egyéb, gazdasági intézmények stb…) bejelentését is, s igény szerint a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően igazolást állítunk ki az átvételről.

Az igények bejelentését a 06-1-269-02-34-es telefonszámon várjuk 2017. 05. 26 -ig, munkanapokon 08:00-12:00-ig. A bejelentésben telefonos elérhetőséget is kérünk megadni, a begyűjtő járat megtervezését követően szükségessé válhat az elszállítás időpontjának pontosítása céljából!

A ROLFIM Szövetkezet lehetőséget biztosít, hogy egész évben a 2310 Szigetszentmiklós-Gyártelep ÁTI-Sziget Ipari Park alatti telephelyén használt, illetve hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezéseket térítésmentesen átveszi H-P-ig 8-13 óra között. Elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni szintén a 06-1269-0234-es telefonszámon lehet!

A fenti elhelyezhetőségi lehetőségeken kívül az ARIES Nonprofit Kft. is biztosítja a Szigetszentmiklós, Határ úti telephelyén, az elektromos hulladékok térítésmentes leadását ügyfelei részére, H-K-Sz-P napokon 7:00-17:00-ig.

Együttműködő munkájukat köszönjük!

Lap tetejére
Főoldal
Váltás az akadálymentes verzióra
Kapcsolatfelvétel
Üzemeltető: AMS Reklám